اختلال دو قطبی

اگر بخواهیم به طور کلی اختلال دو قطبی را باز گو کنیم باید بگوییم که یک بیماری روحی روانی است که تاثیر شدیدی در خلق و خوی فرد و سطح انرژی و توانایی در انجام کارهای خود دارد . که حالات بیماری دوقطبی ممکن است تا هفته و یا ماه با شما همراه باشد و امکان تشدید آن نیز وجود دارد . اما نکته ای که بسیار اهمیت دارد این است که حالات فرد مبتلا به دوقطبی به این صورت است که در دوره حضیض یا همان افسردگی بشدت احساس غم و نا امیدی میکنید . در دوره اوج یا همان شیدایی شما بسیار حس شادی و سرخوشی دارید . در دوره هیپومانیک خلق و خوی شما بالاست . و در حالت ترکیبی شما تمامی حالات شیدایی و افسردگی را دارید . که در ادامه به طور کلی به مبحث از کجا بفهمم بیماری دو قطبی دارم؟ خواهیم پرداخت.

 

مهم ترین علائم اختلال دو قطبی چیست؟

  • افسردگی
    افرادی که مبتلا به اختلال دو قطبیقطبی هستند علائم مشابه افسردگی را دارند که هر دو گروه مشابهاتی دارند مانند بیخوابی و کاهش اشتها و تمرکز را دارند. اما تنها موردی که میتواند اختلال دو قطبی و افسردگی را تشخیص داد این است که طول مدت مانیا یا همان شیدایی که بعد از افسردگی ایجاد میشود .در صورت تجویز داروی ضد افسردگی که برای افراد دارای اختلال دوقطبی انجام شده است که به هیچ وجه توصیه نمیشود چرا که منجر به مانیا و شیدایی فرد میشود .
  • مشکل در تمرکز
    اختلال در تمرکز که باعث میشود کاری را به اتمام نرساند که دلایل آن میتواند بلند پروازی فرد و یا استرس که باعث اختلال تمرکز شده است . که اگر خیلی بی دقت شده اید و کاری  را تا پایان انجام نمیدهید و باعث دردسرهایی شده است امکان اینکه که شما دچار دو قطبی شده اید وجود دارد  .
  • خیلی سریع حرف زدن و فکر کردن
    بسیاری از انسانها عادت به تند حرف زدن دارند که این کاملا عادی است  اما در صورتی که دیگران حرف  شما را متوجه نمیشوند و در صورت داشتن علائم دیگر شما اختلال دو قطبی دارید . که این نشان دهنده هیپومانیا است . فردی که دچار مانیک شده است گاها ممکن است نگذارد که طرف مقابل حرف یا سخنی بگوید . که این گونه حرف زدن نگران کننده است مخصوصا زمانی که میدانید فرد عادت اینگونه حرف زدن ندارد . که همچنین افکار و ایده هایی بیان میکنند که برای کسی قابل فهم نمیباشد .
  • داشتن اعتماد به نفس بالا :
    به طور کاملا عادی اعتماد به نفس خوب است . اما در صورتی که فرد دچار دوقطبی شده باشد فرد را دچار گرفتن تصمیمات اشتباه میکند . که به پیامدهای بعد تصمیمات خود نمی اندیشند .
  • مصرف الکل یا مواد مخدر
    همانطور که گفته شد افراد دارای اختلال تصمیمات اشتباهی میگیرند که همچنین نسبت به یک فرد عادی بیشتر ممنک است در معر اعتیاد به مواد مخدر قرار بگیرند . که با مصرف مواد و یا الکل امکان تشدید رفتار آنها وجود دارد . و یا اینکه از مواد و الکل افرادی که دچار اختلال دو قطبی‌اند، نسبت به یک فرد معمولی، خیلی بیشتر در معرض اعتیاد به مواد مخدر یا الکل هستند. این افراد ممکن است سعی کنند علائم اختلال خود را طی فاز شیدایی، با الکل یا مواد مخدر تسکین دهند یا از آن‌ها به عنوان یک محرک طی دوره‌ی افسردگی استفاده کنند.
  • داشتن حس و حال زیادی خوب و عالی!
    داشتن حس و حال زیادی خوب و عالی برای فرد دارای اختلال دو قطبی بسیار لذت بخش است . چرا که فرد را خلاق تر میکند که این در صورتی است که فرد در حالت عادی این حالات را ندارد . که اگر مدت زمان این حالات بیش از یک هفته باشد میتوان گفت که فرد دچار اختلال دو قطبی یا همان شیدایی و مانیا است . حالت مانیا که به فرد بسیار خطرناک میباشد چرا که فرد منجر به تصمیمات اشتباه در باب : مالی و جنسی و … میشود که طی مدت زمانی ممکن است که فرد دچار سایکوزیس یا روان پریشی شود.

نکات مهم برای افراد دارای اختلال دو قطبی

  1. برای خودتان برنامه‌ای تنظیم کنید.
  2. به خوابتان توجه کنید.
  3. ورزش کنید.
  4. تغذیه سالمی داشته باشید.
  5. استرس‌تان را مدیریت کنید.
  6. در خانه و محل کارتان تغییراتی ایجاد کنید.
  7. کافئین را محدود کنید.
  8. از مصرف الکل و مواد مخدر خودداری کنید.

 

 

کلبه مهربانی یک موسسه خیریه کمک به معلولین می باشد که سالهاست با تمرکز به موضوع معولیت سعی دارد در این راستا خدمت رسانی کند.

کمک آنلاین به خیریه کلبه مهربانی

2 دیدگاه برای “از کجا بفهمم بیماری دو قطبی دارم؟

  1. سلام من معلول اعصاب روان هستم بیماری دوقطبی دارم و توانایی کار کردن ندارم و به علت بیماری که دارم همیشه باید به دکتر مراجعه و چون توانایی کار کردن ندارم از عهده هزینه های زندگی بر نمی‌آیم از شما تقاضا ی کمک دارم

    1. سلام و عرض ادب خدمت شما دوست گرامی
      لطفا با شماره موسسه کلبه مهربانی تماس بگیرید.
      تلفن تماس: 33443549-024

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *