نزدیک به ۲۰ سال از روزی که دانشجویان گروه «میکروبیولوژیست‌های پرخاطره» از دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان فارغ‌التحصیل شدند، می‌گذرد. گروهی که بعد از این همه مدت به مدد شبکه‌های اجتماعی همدیگر را پیدا کردند و دوباره دور هم جمع شدند، یک اتفاق سبب شد که این گروه دوستانه تبدیل به محلی برای کارهای خیرخواهانه شود. آذر سال ۹۴، خبر کشیدن بخیه‌های صورت یک کودک به خاطر اینکه خانواده وی توان پرداخت هزینه‌های درمان را نداشت، احساسات بسیاری را جریحه‌دار کرد و همین موضوع، بهانه‌ای شد تا در گروه تلگرامی “میکروبیولوژیست‌های پرخاطره”، جرقه تشکیل موسسه خیریه “کلبه مهربانی ” زده شود.
موسسه‌ای که در یک جمع دوستانه ۲۰ نفره متولد شد و پیشنهاد آن را در  یکی از اعضای گروه داد تا اغلب دانشجویان سال‌های ۷۴ تا ۷۷ رشته میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان که اکنون مدارج بالای علمی را طی کرده و مدرک دکتری داشتند و تحت تاثیر اتفاق رخ داده در مورد آن کودک نیازمند قرار گرفته بودند، آستین همت بالا زده و برای حمایت از چنین خانواده‌هایی دست به کار شوند.
دوستان این گروه از ایده کار خیریه حمایت کردند و ۲۰ آذر سال ۹۴ بنای این کار را گذاشته شد و کم‌کم افراد دیگری از خانواده‌ ی اعضا و کسانی که نام گروه را شنیده بودند به آن اضافه شد و اکنون به مرحله‌ای رسیده‌ است که گروه کلبه مهربانی نزدیک به ۶۰۰ نفر عضو دارد و علاوه بر آن کسانی هم هستند که عضو این گروه نیستند ولی خارج از این شبکه اجتماعی در کارهای گروه همکاری دارند .و اکنون این گروه تبدیل به موسسه خیریه شده است
در حال حاضر طبق اساسنامه اولویت این موسسه فعالیت در حوزه خیریه عام المنفعه، خدمت رسانی به جامعه هدف سازمان بهزیستی در حوزه های توانبخشی و اجتماعی،کمک به بیماران جسمی و ذهنی نیازمند (ارزاق و درمانی)، کمک به خانواده های بی سرپرست و بد سرپرست دارای معلول ذهنی(ارزاق)، حمایت از کودکان بیمار ذهنی و جسمی(اوتیسم زیر ۱۵ سال)، ایجاد اشتغال و یاری خانواده های نیازمند تحت سرپرستی سازمان بهزیستی دارای فرزند معلول ،کمک به آموزش و تحصیل کودکان بی سرپرست و بد سرپرست می باشد.
 این موسسه با طراحی عروسک مهربانی(ماهرو) چرمی،شیشه های تزئینی (با هدف حذف بطری ها و شیشه های رها شده در طبیعت به منظور کمک به محیط زیست) و … به جهت اشتغال زایی و حمایت معلولین و فروش صنایع دستی آنها در سطح کشور به جهت ایجاد درآمد ثابت بجای قلک اقدام کرده است و در اهداف بلند مدت خود مرکز توابخشی و کلینیک فوق تخصصی ویژه معلولین را تاسیس نماید، بطوریکه محلی برای اشتغال معلولین دارای تخصص در این زمینه شود.
کلبه مهربانی سازمانی  است که از انگیزه والای خدمت به همنوع سرچشمه گرفته و توجه خود را معطوف به خدمت و  کمک به بیماران جسمی و ذهنی نیازمند (ارزاق و درمانی)، کمک به خانواده های بی سرپرست و بد سرپرست دارای معلول ذهنی(ارزاق)، حمایت از کودکان بیمار ذهنی و جسمی(اوتیسم زیر ۱۵ سال)، در سطح منطقه ای و ملی در حوزه‌های امور حمایتی، تشخیص و درمان، آموزش و اطلاع‌رسانی و تحقیقات نموده است. این سازمان؛ خیریه، مردم‌نهاد، غیرانتفاعی، غیرسیاسی و غیردولتی است  که و با اتکا به فضل خداوند تکیه بر جلب مشارکت‌های اشخاص حقیقی و حقوقی و انواع کمک‌های بشردوستانه منطقه ای و ملی  اعم از نقدی، کالا، خدمات و دانش فنی بدون قلک اداره می‌شود بر آن است تا با یاری خیرین، نیروهای داوطلب مردمی امکان زندگی بهتر را بیش از پیش  برای معلولین فراهم نموده و از طریق ارتقاء کمّی و کیفی سلامت جسمی و روانی آنها، روح امید به زندگی را در آنان ایجاد نماید.
فرهنگ حاکم بر کلبه مهربانی، اعتماد کامل به ارزشهای والای انسانی، اسلامی، نوع دوستی، فداکاری، یکپارچگی درونی و تعهد است.

۱ – مطالب وبسایت کلبه مهربانی صرفاً به منظور اطلاع رسانی اشخاص حقیقی و حقوقی است که مایل به آشنایی، همکاری، کمک رسانی، عضویت و یا کسب اطلاعات تخصصی در حوزه‌های مالی، حمایتی و درمانی مؤسسه می‌باشند.

۲ – حقوق لوگو، تصاویر (اعم از عکس یا ویدئو) و طراحی‌های این وبسایت منحصراً متعلق به مؤسسه کلبه مهربانی بوده، اقتباس و کپی از آنها به هر دلیلی حتی با قصد کمک به مؤسسه، فقط با صدور مجوز کتبی از طریق روابط عمومی مجاز است.

۳ – مؤسسه کلبه مهربانی با این باور که تمامی افراد قصد خیر و کمک را دارند از همه شما عزیزان تقاضا می‌کند در صورتیکه قصد استفاده از نام و لینک کلبه مهربانی و یا تبلیغ برای کلبهمهربانی در سایت خود را دارید، این کار را با اطلاع و کسب موافقت مؤسسه انجام دهید. هر گونه استفاده از نام، لوگو و لینک بدون کسب موافقت کتبی مؤسسه غیر قانونی بوده و قابل پیگرد قانونی می‌باشد.

۴ -موسسه خیریه کلبه مهربانی به جز دفاتری که مشخصات آنها در وبسایت قید شده، شعبه یا دفتر نمایندگی دیگری در ایران یا خارج از ایران ندارد.