سندروم تورت  Tourette Syndrome یک اختلال نورولوژیک یا عصبی است که با حرکات یا صدا‌های تکراری، کلیشه ای، غیر ارادی که به آن‌ها تیک (Tic) می‌گویند، توصیف می‌شود.

اختلال به نام دکتر Georges Gilles de la Tourette، متخصص مغز و اعصاب فرانسوی نام گذاری شد که در سال ۱۸۸۵ اولین بار این شرایط را در یک شاهزاده فرانسوی مشاهده کرد. علائم اولیه سندروم تورت به طور معمول اولین بار در دوران کودکی دیده می‌شود (با شروع متوسط بین سنین ۳ تا ۹ سال) سندرم تورت در همه‌ی افراد از نژاد‌ها و قومیت‌های متفاوت می‌تواند رخ دهد. همچنین مردان حدود سه تا چهار برابر بیشتر از زنان مبتلا می‌شوند.شواهد حاصل از مطالعات دوقلو‌ها و خانواده‌ها نشان می‌دهد که سندرم توره یک اختلال ارثی است.

مطالعات اولیه خانواده ها نشان داد که الگوی وراثت اتوزومی غالب که در آن تنها یک نسخه از ژن معیوب که از یک والد به ارث برده می‌شود منجر به بیماری می‌گردد. برخی از انواع بیش فعالی و اختلال وسواس فکری-عملی به طور ژنتیکی مرتبط با سندرم تورت هستند.

علائم :

  • چشمک زدن و سایر حرکات چشم،حرکات صورت (شکلک)،بالا انداختن شانه،
  • تکان دادن سر یا شانه (حالتی شبیه به لقوه سر)،تیک‌های صداسازی ساده ممکن است شامل پاک کردن گلو، بالا کشیدن بینی، یا صدای غرش باشد.
  • تیک‌های پیچیده متمایز و دارای الگو‌های هماهنگ حرکات در چند گروه عضلانی هستند.
  • تیک‌های پیچیده حرکتی ممکن است شامل شکلک چهره در ترکیب با چرخش سر و بالا انداختن شانه ، خراب کردن یا دست زدن به اشیاء، لی لی کردن، پریدن، خم شدن، و یا پیچ و تاب خوردن شود.
  • تیک‌های صوتی ساده ممکن است شامل پاک کردن گلو، خرناس کردن، غرش کردن با حنجره، ایجاد صدای لرزان و یا صدایی شبیه به حیوانات در آوردن باشد.
  • تیک‌های صوتی پیچیده‌تر عبارتند از: کلمات یا عبارات!
  • شاید ناراحت کننده‌ترین و ناتوان کننده‌ترین تیک‌ها شامل تیک‌های حرکتی شود که به خود آسیب می‌رساند، مانند مشت زدن به چهره و یا تیک‌های صوتی از قبیل:  کوپرولیلیا (سخن گفتن از کلمات نامناسب و رکیک در فضای اجتماعی) یا اکولیلیا (تکرار کلمات یا عبارات دیگران).

درمان: هیچ درمانی برای سندرم تورت وجود ندارد. استفاده ازداروهای نورولپتیک باتجویزپزشک جهت کنترل تیکها،درمان های شناختی ونوروپاتی توصیه شده است.

گردآوری : پریوش قادری نیا

موسسه خیریه کلبه مهربانی

کلیک کنید – کمک آنلاین به موسسه

۶۰۶۳-۷۳۷۰-۰۰۰۰-۷۳۸۳
کد دستوری پرداخت با تلفن همراه
*۷۳۳*۷*۲۱#

شماره تماس : ۰۲۴۳۳۴۵۸۷۱۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *